Locatie: Brug Kap. Meereboerweg / J.J. Heggekade

04-06-2020 : Groenteveiling

In het jaar 1899 werd de Loosduinsche Groentenveiling (L.G.V.) opgericht. De leden werden verplicht te veilen. Een kleine groep ging niet akkoord en stichtte de Vrije veiling die tot het jaar 1920 heeft bestaan. De LGV was al snel één der grootste in Nederland. Onenigheid deed in 1920 een tweede veiling ontstaan: De Coöperatieve Groentenveiling. In het jaar 1959 fuseren beide veilingen om in het jaar 1970 Loosduinen te verlaten en op te gaan in veiling Westland Noord. Foto 1 ook de stoomtram kwam bij de veiling Foto 2 is de eerste veiling Foto 3 is de veiling aan de Leyweg Foto 4 is de Loosduinse veiling aan de Houtweg Foto 5 is de coöperatieve veiling Ansichten uit collectie Hans Klok

Bron: Loosduins Museum, tegel: Brug Kap. Meereboerweg / J.J. Heggekade


13-07-2020 : Brand op de Loosduinse veiling

Brand op de Loosduinse veiling 1926, kort na de oplevering van de Loosduinse veiling is deze door onbekende oorzaak in brand geraakt. De schade toender tijd was 100.000 Gulden. In 1929 vond de tweede oplevering plaats. Op laatste foto ziet u afbraak het laatste stukje veiling, tijdens de sloop vond de jeugd het prachtig vuurtje te steken in restanten.

Bron: Hans Klok, tegel: Brug Kap. Meereboerweg / J.J. Heggekade


13-07-2020 : Coöperatieve veiling

De Coöperatieve veiling lag dichtbij de Loosduinse Veiling, op de plek ongeveer waar nu de A. van Spronsenstraat is. Beide veilingen had een verbinding met het spoornet. De Westlandsche Stoomtramweg Maatschappij vervoer de producten van de veilingen naar station Delft. Aldaar werden de wagons aan het NS materieel gekoppeld. Deze veiling werd in 1919 gebouw en rond 1970 weer afgebroken, toen alle veilingen werden verenigd tot veiling Westland Noord te Poeldijk.

Bron: Hans Klok, tegel: Brug Kap. Meereboerweg / J.J. Heggekade